Nogomet
8

Bh. reprezentativci nakon druženja sa balerinama i kadetkinjama održali trening u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru NSBiH u Zenici odradila treći trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara, koja će biti odigrana u subotu na Bilinom Polju u Zenici.

Pomoćni trener i igrači danas su govorili o očekivanjima u utakmici protiv Gibraltara te spremnosti tokom dosadašnjih priprema u Zenici.

Pomoćni trener Dragan Perić izjavio je kako se Milićević vratio u matični klub kako bi nastavio svoj oporavak te da je manju povredu zadobio i Rade Krunić, ali da bi ista trebala biti sanirana u narednih nekoliko dana.

"Imamo vjeru u sebe i nadam se da ćemo ostvariti tri boda koja će nam dobro doći. Zadovoljstvo je raditi sa ovim momcima, posebno sa mladima koji se pokušavaju nametnuti. Uživamo u svakoj minuti treninga koje gledamo bazirati na agresivnost i da ne dozvolimo protivniku igru na terenu. Od prve minute ćemo tako igrati i nadam se da ćemo doći do cilja", izjavio je Perić.

Toni Šunjić je izjavio kako se stvari u klubu ne odvijaju onako kako je očekivao, ali da ga raduje poziv selektora.

"Drago mi je da sam ovdje sa ekipom gdje se pripremamo polako i nadamo novim bodovima u Zenici. Nažalost imamo dosta problema svi što se tiče moje pozicije, ali sreća je da igramo sa nekim niže rangiranim protivnikom i mislim da ne bi trebalo biti problema. Nadamo se da će se do Grčke promijeniti situacija, a ja sam spreman da izađem na teren ako selektor to odluči", izjavio je Šunjić te dodao da je atmosfera odlična i vrijeme pogodno za treninge.

Debitant u našoj reprezentaciji je i Danijel Pavlović koji je prvi put sa ekipom.

"Jako se dobro osjećam i čast mi je što sam tu. Atmosfera je dobra i momci su me dobro primili. Dati ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Ne očekujem ništa mnogo jer sam prvi put ovdje. Moje je da se dokažem na treninzima i da pomognem na terenu ako za to bude potrebe", kazao je Pavlović.

Povratnik u reprezentaciju je i Avdija Vršajević kojem je selektorov poziv uvijek ispunjenje sna.

"Drago mi je da sam svojim igrama pridobio selektorovo povjerenje, a ovdje se osjećam kao kod kuće. Presretan sam što sam ponovo ovdje sa ekipom, a što se tiče Gibraltara, ne treba nikoga podcijeniti. Oni su malo slabiji, ali svi danas znaju igrati nogomet. Ovdje sam da dam svoj maksimum ukoliko se selektor na to odluči. Uvijek je lijepo vratiit se kući, ovo je moj grad, Čelik moj klub, a Robijaši moji navijači. Jedva čekam da se vratim na Bilino Polje, drago mi je da su stali uz svoj klub i očekujem da će Čelik ostati u Ligi. Ako budemo maksimalno ozbiljni ne bi trbealo biti problema", kazao je Vršajević.

Bh. reprezentativce danas su posjetile i zeničke balerine te ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine, a nakon druženja i zajedničkog fotografisanja selektor Baždarević je podijelio zadatke reprezentativcima.