Nogomet
303

Bh. reprezentativac zvijezda večeri: Asmiru Begoviću četiri nagrade

Klix.ba
Asmir Begović sa klupskim priznanjima
Asmir Begović sa klupskim priznanjima
Bh. reprezentativac i golman Stoke Cityja Asmir Begović sinoć je bio zvijezda na dodjelama klupskih nagrada.

Begović je Kraljevsku dvoranu u Stokeu, gdje se održavala gala večer, napustio sa četiri individualne nagrade. Priznanja za odlične partije na golu su stigla od navijača, saigrača i stručnog štaba.

Trebinjac je proglašen igračem godine, najboljim igračem prema izboru navijača, najboljim igračem prema izboru njegovih kolega, ali i najboljim igračem prema izboru stručnog štaba Stokea, koju dijeli sa kapitenom Ryanom Shawcrossom.

Osim Begovića, nagradu za najboljeg mladog igrača dobio je Steven Nzonzi, dok je Andy Wilkinson dobio priznanje za svoj rad van kluba.

Cameron Jerome dobio je nagradu za najbolji gol koji je postigao protiv Southamptona u decembru prošle godine, dok je najbolji strijelac bio Jon Walters sa 11 golova u ligi i kup takmičenjima.

Priznanje za najboljeg navijača dobio je Sean Ruane, poznatiji kao Hairy Potter zbog svojih brkova, koji je izjavio da bi ova nagrada trebala pripasti predsjedniku i vlasniku kluba Peteru Coatesu.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim igračem tima. Ovdje sam već tri i po godine, veliki dio svoje karijere, tokom kojih sam imao priliku raditi sa vrhunskim igračima. Bilo je fantastično. Postoje dvije osobe kojima se želim posebno zahvaliti. To su moji treneri Andy Quy i Andy Davies. To su osobe koje su mi mnogo pomogle i kojima dugujem", kazao je Begović nakon proglašenja dobitnika nagrada.