Nogomet
1

Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović napušta Elche

Klix.ba
Miroslav Stevanović
Miroslav Stevanović
Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović napustit će Elche u toku januarskog prijelaznog roka, pišu španski mediji.

Od dolaska iz Vojvodine u špansku Primeru, Stevanović se nije naigrao. U Sevillu je stigao januarskom prijelaznom roku i odigrao tek 105 minuta u dresu andaluzijskog tima koji ga je posudio Elcheu gdje također vrijeme provodi na klupi ili tribinama.

Od početka ove sezone Primere, bh. reprezentativac je u timu trenera Frana Escriba odigrao tek 122 minute. U početnom sastavu bio je protiv Valencije i Osasune dok je kao zamjena ušao u utakmici protiv Getafea.

Upravo je trener Elchea dao do znanja igračima koji ne igraju da mogu napustiti ekipu tokom januara kako bi se stvorilo mjesto za pojačanja pred početak drugog dijela Primere.

"Ne želim slati poruke nijednom igraču pojedinačno da odu iz kluba. Ako neko ne želi ići, ja mu neću reći da ide", kazao je Escriba.

Iako trener Escriba nije imenovao igrača, španski list La Verdad vjeruje da je, između ostalih igrača, poruka bila upućena i bh. reprezentativcu.

"On još uvijek nije pokucao na moja vrata i rekao mi da želi ići", kazao je trener Elchea.

Teško da će trener Seville Unai Emery prihvatiti povratak Stevanovića u ekipu, a na upravi ovog andaluzijskog kluba je da bh. reprezentativcu pronađu novi klub.

Stevanović koji sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2017. godine, morat će pronaći novi klub u kojem će biti standardan i pokazati da li zaslužuje da bude među bh. reprezentativcima koji će putovati u Brazil.