Veliki izazov za Mostarca
21

Bh. nogometni trener Igor Remetić karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

D. P.
Remetić u novom klubu (Foto: Al Qaishumah)
Remetić u novom klubu (Foto: Al Qaishumah)
Bosanskohercegovački trener Igor Remetić (46) predstavljen je na klupi novog kluba, saudijskog Al Qaisumaha.

Riječ je o saudijskom drugoligašu, koji je posljednju sezonu okončao na 13. mjestu. Remetić u ovaj klub stiže kako bi ekipa pokušala popraviti prošlogodišnji plasman.

Ovaj 46-godišnji Mostarac, koji je najdublji trag ostavio igrajući za Velež, imat će priliku da radi kao trener na trećem kontinentu.

Njegov posljednji angažman bio je u libijskom Al Tahadiju iz Benghazija, a tu je boravio do zime 2021. godine. Od tog trenutka je slobodan na tržištu, da bi se sada otisnuo u Aziju i zemlju u kojoj nogomet, zahvaljujući velikim ulaganjima, napreduje iz dana u dan.

"Razgovori sa Al Qaisumahom traju od decembra prošle godine, kada je potpisan i ugovor, ali zbog nekih infrastrukturalnih problema u omladinskoj školi, bio sam prisiljen čekati na realizaciju tek do sada. Poslije iskustva rada u Africi, radujem se izazovu rada na Istoku i to u zemlji koja toliko ulaže u nogomet i dokazivanju u ligi u koju dolaze mnoge velike fudbalske zvijezde", rekao je Remetić.

Na današnjem predstavljanju Mostarac je potpisao ugovor u prisustvu klupskog predsjednika Saleha Al Harbija.

"Predsjednik Al Harbi želi da vodim kompletan omladinski pogon i sportski sektor sa jasnim i jedinstvenim planom i programom rada svih selekcija kako bi se ubrzao proces formiranja igrača. Rad u Saudijskoj Arabiji smatram novim trenerskim poglavljem i progresom u mojoj trenerskoj karijeri. Prvi utisci su stvarno fantastični i privilegija je raditi i živjeti u ovoj zemlji. Slaviša Bogdanovic iz Veleža se već nalazi u Al Qaishumi i obojici je drago da ćemo biti u istom klubu, lakše ćemo se adaptirati na novo iskustvo. Također, želim se zahvaliti Veležu, predsjedniku i direktoru kluba na želji za mojim povratkom u Rođene, ali ovaj ugovor sa Al Qaishumom je potpisan mogo ranije, i sad je došao na realizaciju. Mom Veležu želim puno sreće u novoj sezoni", dodao je Remetić.

Osim Libije i Saudijske Arabije, ovaj mostarski stručnjak radio je još kao glavni trener TOŠK-a, Neretvanca iz Metkovića, Travnika, Turbine Jablanice, a u svom matičnom Veležu imao je nekoliko uloga.