Svjesni jačine protivnika
73

Bh. nogometašice pred susret sa Švedskom: Svakoj ekipi možemo dati gol

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je iznijela svoja očekivanja uoči utakmice baraža za Ligu nacija u kojem će naša reprezentacija odmjeriti snage sa Švedskom.

Samira Hurem, selektorica našeg tima, je kazala da je zadovoljna odrađenim treninzima te da su analizirali način igre protivnika.

"Ovo što smo do sada radili bilo je jako dobro, prihvatili su sve. Bavili smo se načinom igre protivnika i kako to pokazati sutra na terenu. Još jedan trening imamo danas kako bismo završili kompletne pripreme. Imali smo sitnu povredu kapitenke, ali nije upitan njen nastup za sutra. Te stvari se dešavaju, jedna igračica ima virus od jutros", kazala je Hurem te dodala da su sve igračice u formi:

"One su došle većinom iz takmičarskog ciklusa, igraju, postižu golove i sada je bilo puno lakše s njima raditi nego inače. 

Ambicije nam se nisu promijenile, već znamo ko će sutra istrčati na teren. Oni su među tri najbolje ekipe na svijetu, a na nama je da dobro odigramo. Ja vjerujem u njih, imaju svoj kvalitet, a moje je da im pružim sve što mogu, da imamo dobar plan igre i da budemo sretni i zadovoljni onim što ćemo pokazati u ovoj utakmici", dodala je.

Milena Nikolić je u obraćanju medijima poručila da njena povreda nije toliko ozbiljna te da će se već danas vratiti u trenažni proces i sutra biti na terenu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Sutra ću dati sve od sebe da što bolje odigramo utakmicu. Znamo s kim se susrećemo, jednom od najboljih svjetskih reprezentacija, a mi ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu. Bez obzira koliko je protivnik jak, zadovoljstvo je igrati protiv takvih ekipa. Nemamo mnogo izgubiti, a dosta možemo dobiti. Igrali smo dobro u Ligi nacija, a sada želimo pokazati da nismo tu slučajno gdje smo sada. Fokusirani smo na našu igru, bitno je da odigramo utakmicu, a rezultat će doći sam po sebi", izjavila je Nikolić.

Melisa Hasanbegović je najavila nastavak dobre igre kako su to radili i u Ligi nacija.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Ne bih da se mnogo ponavljam, znamo kakva je Švedska. Mi možemo pobijediti bilo kakvu reprezentaciju i bilo kome možemo dati gol. Nadam se da ćemo iskoristiti njihove male greškice i da nađemo prostor da kaznimo njihove greške. Uvijek dobro igramo protiv dobrih ekipa kao što je Engleska, Švedska… Imamo dobru igru i rezultat. Ne sumnjam u naš tim, imamo nove igračice i kod nas i u Švedskoj, itekako smo zrele da iskoračimo naprijed", zaključila je Hasanbegović.

Utakmica BiH i Švedske na rasporedu je sutra u 13:00 sati na Trening centru Nogometnog saveza BiH.