Lijep gest
1.6k

Bh. nogometaš Almedin Ziljkić uplatio umru džematliji iz Novog Pazara i doveo ga do suza

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Bosanskohercegovački nogometaš Almedin Ziljkić napravio je dirljiv gest uplativši jednom od džematlija iz Novog Pazara odlazak na umru u Meku.

Džemat Put Sredine objavio je da je jedan od njihovih članova nagrađen umrom, a tom prilikom zahvalili su se Ziljkiću koji je bio donator.


"Naš brat je odabran od strane predstavnika našeg džemata da bude nagrađen umrom. Jedan od starije braće, koji je sa nama od samog osnivanja, uvijek je bio tu da pomogne u svim akcijama i kada je najpotrebnije. Kada je bilo najteže bio je tu rame uz rame uz nas. Uz njega su se mnogi mladi članovi našeg džemata osnažili i usmjerili i jedna je od najčvršćih karika naseg džemata. Ujedno se ovim putem zahvaljujemo donatoru umre Almedinu Ziljkiću, jednom od najboljih nogometaša našeg grada, molimo Allaha dž.š. da mu primi kao dobro djelo i uveća mu imetak. Amin", saopćeno je na Facebook stranici džemata Put Sredine.

Presretni džematlija nakon što je saznao vijest, nije mogao srkiti suze, a potom se počeo i smijati.

Umra je vjerski obred muslimana koji podrazumijeva posjetu ili hodočašće Svetog hrama u Mekki i, za razliku od hadža, može se obaviti bilo kad u toku godine. Cilj joj je iskreno približavanje Bogu.

Ziljkić je ove sezone odigrao 19 utakmica za Olimpiju u svim takmičenjima i postigao je šest golova, uz četiri asistencije.