Nogomet
179

Bh. navijači "zarobili" Edina Džeku, u želji za fotografijom htjeli bušiti gume

Piše: D. B.
Rukovodstvo Nogometnog saveza BiH i dio reprezentacije stigli su danas u Sarajevo. Dočekani su gromoglasnim aplauzima i skandiranjima, a posebnu pažnju privukao je napadač Edin Džeko.

Nekoliko stotina bh. navijača nestrpljivo je očekivalo naše Zmajeve, koji su iz Brazila stigli u MInhen, a potom u Sarajevo. Kada se bh. delegacija pojavila na sarajevskom aerodromu, nastao je pravi navijački haos. Skandiralo se i pjevalo reprezentativcima i selektoru Safetu Sušiću, a posebne ovacije je dobio napadač Manchester Cityja Edin Džeko.

Bh. Dijamant se veoma teško probijao do svog automobila na parkingu, a usput se fotografisao s navijačima. Kada je želio napustiti parking, to je izgledalo poput nemoguće misije, s obzirom da ga je opkolio veliki broj navijača. Ipak, automobil se počeo polako kretati, a najspretniji navijači su se uspijevali izboriti za autogram i fotografiju sa Edinom, koji je otvorio prozor i pozirao. Kada je njegov automobil bio blizu izlaska iz kruga aerodroma, neki su u želji da se fotografišu šaljivo povikali "Buši gume!".