Nogomet
27

Bh. igrači u fokusu pažnje: Prandelli i El Shaarawy govorili o Zukanoviću i Džeki

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bosanskohercegovački reprezentativci Ervin Zukanović i Edin Džeko u fokusu su pažnje talijanskih medija, ali i igrača i trenera.

Zukanović zbog svojih veoma dobrih partija i stabilnosti koju je donio odbrani Rome, a Džeko upravo suprotno - zbog loše forme i nedostatka golova.

Posljednji koji je pohvalio potez Rome da dovede Zukanovića bio je nekadašnji selektor talijanske reprezentacije Cesare Prandelli koji piše za portal Calciomercato.com.

"Roma se popravlja i Spallettijev dolazak je mnogo značio za njih. Oni sada manje zavise od pojedinačnih igrača, a više igraju kao kolektiv. Upravo za to su idealni igrači kao Perotti, Zukanović i El Shaarawy", rekao je Prandelli.

Upravo je El Shaarawy za talijanske medije govorio o očekivanjima od novog kluba, ali i o svom saigraču Edinu Džeki.

"Dobro mi je krenulo u Romi, mnogo sam sretan jer sam postigao dva gola i imao jednu asistenciju. Borimo se za treće mjesto sa Interom, Fiorentinom i Milanom. Bit će teško. Džeko je za nas veoma važan igrač. Nadam se da će uskoro opet postizati golove. Trebaju nam njegovi golovi, kao i njegova tehnička potkovanost i snaga na terenu", rekao je El Shaarawy.