{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Fanaticosi reprezentativcima: Niko od vas nije vrjedniji od državnog dresa

A
11.3.2014. u 11:03
170
69
BH Fanaticosi reprezentativcima: Niko od vas nije vrjedniji od državnog dresa
170
BH Fanaticosi reprezentativcima: Niko od vas nije vrjedniji od državnog dresa
Navijači BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijačka grupa BH Fanaticos uputila je otvoreno pismo selektoru Safetu Sušiću i fudbalskim reprezentativcima Bosne i Hercegovine u kojem su izrazili nezadovoljstvo ponašanjem, igrom i rezultatom u prijateljskoj utakmici sa Egiptom (0:2), odigranoj prošle srijede u Innsbrucku.
"Navijački pozdrav za selektora Sušića, kapitena Emira Spahića i ostale reprezentativce. Nakon odigrane prijateljske utakmice 5. marta protiv izabrane selekcije Egipta i nemilih dešavanja tokom i poslije navedene utakmice mi navijačka grupa BH Fanaticos želimo da se ovim pismom obratimo vama Safete Sušiću, vama Emire Spahiću i svima vama ostalim članovima reprezentacije. Želimo da vam iskažemo duboko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem na terenu, a pogotovo odnosom prema reprezentaciji, reprezentativnom dresu i navijačima Bosne i Hercegovine", napisali su navijači.

BH Fanaticosi su istakli i kako njihova podrška reprezentaciji nikada nije izostala, kao i da neke stvari više ne žele tolerisati.

"Prelazimo hiljade kilometara da bih vas gledali i dali vam podršku, trošimo na hiljade i hiljade eura, rizikujemo otkaze na poslu, ginemo vraćajući se kućama, a vi? Kako nam to vraćate? Nezalaganjem, igrom bez volje, šetanjem po terenu, ispoljavanjem nekih svojih privatnih kaprica. Dokle? Naša ljubav prema BiH, prema reprezentaciji nema granica i nikada se neće ugasiti, ali naše strpljenje i naša tolerancija imaju svoje granice. Zato dobro pripazite da ne izgubite obraz i ne izgubite ponos. Pripazite da ne pređete granicu i pređete na drugu stranu. Onaj i oni koji to urade, koji uprljaju obraz i ponos reprezentacije BiH za nas će biti izgubljeni i nepoželjni u reprezentaciji BiH. Bit će proglašeni kao persona non grata. Bez obzira ko su i kako se zovu, bez obzira na njihovu vrijednost. Jer niko od vas nije vrjedniji od državnog dresa, državnog grba i reprezentacije BiH", poručili su navijači otvorenim pismom fudbalskim reprezentativcima BiH tri mjeseca uoči prvog nastupa ove balkanske zemlje na nekom od velikih takmičenja, ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će biti prvak BiH u košarci?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: