BHT Premijer liga
0

Bezidejno Sarajevo poraženo u Bijeljini, Zvijezda konačno slavila

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Završene su četiri utakmice 15. kola BHT Premijer lige koje su počele u 13:00 sati.Postignuti su sljedeći rezultati. Radnik – Sarajevo 2:1, Borac – GOŠK 1:0, Zvijezda – Tarvnik 3:1 i Rudar Prijedor – Gradina 4:0.

Radnik – Sarajevo 2:1

Tim sa Koševa stigao je u Semberiju sa namjerom da osigura jesenji naslov. Prvi šef struke gostiju Dragan Jović bio je lišen usluga Sesara i Šunejvarića. Domaći bolje otvaraju meč. U 9. minuti Nikić je šutirao, ali njegov udarac odlazi pored gola Bandovića. Igrao se 28. minut kada je Hadžić pucao preko gola. Bordo tim igrao je loše, bez ikakve ideje u tim trenucima. Prvi dio okončan je bez pogodaka. Igrao se 52. minut kada je Basara doveo Radnik u vodstvo od 1:0. Asistirao je Ristić. Dupovac je imao dobru priliku,njegov šut odbranio je Lučić. Nikić se u 77. minuti poigrao sa odbranom Sarajeva i povećao na 2:0. Igrao se 87.minut kada je Hadžić smanjio na 2:1. Sramotno izdanje izabranika Dragana Jovića koji bi mogli izgubiti i lidersku poziciju. Zaslužena pobjeda Radnika.

Borac – GOŠK 1:0

Banjalučani su u okršaj sa timom iz Gabele ušli kao apsolutni favoriti. Tako su se i ponašali na terenu. Najbolju priliku u prvih 45 minuta igre imao je Radulović. Dobro je šutirao, ali je čuvar mreže gostiju loptu izbacio u korner. Iako su igrači Borca u prvom poluvremenu stvorili nekoliko prilika nije bilo golova. U nastavku su Banjalučani bili nešto ofanzivniji. Bedem gostiju probijen je u 72. minuti kada je pogodio Krunić za 1:0. Banjalučani su imali nekoliko prilika do kraja, ali bez uspjeha. Ostalo je minimalnih 1:0.

Zvijezda – Travnik 3:1

Zvijezdi je na megdan stigao Travnik, a za tim iz Gradačca nije bilo puno filozofije, pobjeda se nametala kao imperativ. Domaći su poveli već u 6. minuti kada je poentirao Pandža. Gosti su uzvratili šest minuta kasnije. Varupa je iz slobodnjaka pogodio prečku. Ipak, bio je precizniji u 21.minuti kada je pogodio glavom za 1:1 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena. Domaći su krenuli agresivno u nastavku. Inicijativu su konkretizirali u 77.minuti, a pogodio je Savić. Konačnih 3.1 postavio je Džafić u posljednjim trenucima utakmice. Važan trijumf Zvijezde.

Rudar Prijedor – Gradina 4:0

Tim iz Prijedora agresivno je krenuo ka golu gostiju od samog početka. To se isplatilo u 16. minuti kada je Handžić matirao Zukića za 1:0. Do odmora su izabranici Velimira Stojnića imali nekoliko šansi, ali se rezultat nije mijenjao. Igrao se 57. minut kada je Rudar stigao do 2:0. Ponovo je pogodio Handžić. U 79. minuti Savić je povećao na 3:0, dok je konačnih 4:0 postavio Srndović u 87. minuti meča. Tim rezultatom završen je meč.