La Liga
108

Bezidejna Barcelona doživjela prvi poraz pod vodstvom novog trenera

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone doživjela je poraz u meču 21. kola protiv Valencije rezultatom 2:0.

Barcelona je tokom svih 90 minuta izgledala bezidejno na terenu, katalonski igrači su imali puno veći posjed lopte, ali uopšte nisu prijetili golu Valencije i najbolji pokazatelj toga je da su jedini šut u prvom poluvremenu imali kada je Messi iz slobodnog udarca šutirao daleko preko golu.

S druge strane, Valencia se organizovano branila i svoje prilike čekala iz kontranapada, a iz jedne takve Pique je napravio penal, no Gomez nije bio najsigurniji i njegov loš pokušaj Ter Stegen je odbranio. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0, a Valencija je imala još nekoliko dobrih situacija koje nije pretvorila u pogodak.

Već u trećoj minuti drugog poluvremena, Valencia stiže u vodstvo. Gomez je šutirao, lopta pogađa Jordija Albu i vara Ter Stegena za veliko slavlje domaćih navijača na stadionu Mestalla. Tačku na ovaj meč stavio je Gomez u 77. minuti kada je lijepo krunisao akciju domaćeg tima.

Ovo je za Barcelonu četvrti poraz u ovoj sezoni kojim su otvorili priliku Real Madridu da preuzme lidersku poziciju, a Kraljevski klub će u nedjelju igrati protiv Valladolida u gostima. Poraz Barcelone napravit će još veći pritisak na novom treneru Quiquenu Setiénu.

Tabela: