Le Championnat
4

Bez Zlatana nema bodova za PSG

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Fantastični Zlatan Ibrahimović je uvjerljivo najveća snaga današnjeg PSG-a i kada u pariškom sastavu nema Šveđanina, tada izostaju i bodovi za PSG.

U prvoj subotnjoj utakmici 13. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je u gostima pobijedio PSG 2-1. Od mogućih posljednjih devet prvenstvenih bodova PSG je uzeo jedan jedini, a ovo mu je bio drugi uzastopni domaći poraz. Nakon poraza 2-1 od St. Etiennea na domaćem travnjaku, na ogledu gdje je i pocrvenio Ibrahimović, PSG je još uzeo jedan bod kod prvaka Montpelliera (1-1). No, ovaj poraz je novi težak udarac za Ancelottijevu ekipu i novi dokaz da je Ibrahimović sve u ovom sastavu.

Svi pogoci su postignuti u prvom dijelu. Gosti su poveli preko Romaina Alessandrinija u 14. minuti, čime je postigao pogodak na trećoj od posljednje četiri utakmice Rennesa. Na asistenciju Pastorea je Nene samo sedam minuta kasnije izjednačio, ali je gostima prednost vratio Feret u 35. minuti.

Inače, PSG je u ovom ogledu prokockao sve i svašta, pogotovo zbog činjenice što je Rennes već od 26. minute igrao s igračem manje (isključen je golman Costil), a od 52. minute i sa dva igrača manje (drugi žuti karton Makouna). Ništa od toga PSG nije iskoristio...

PSG je ostao na vrhu, ali prvi pratitelji Marseille i Lyon imaju čak dvije utakmice manje. Rennes je privremeno skočio na četvrto mjesto. Le Championnat, 13. kolo:

PSG - Rennes 1-2 (Nene 21 / Alessandrini 14, Feret 35)

Redoslijed: 1. PSG 23, 2. Marseille 23 (-2), 3. Lyon 22 (-2), 4. Rennes 22, 5. St. Etienne 21 (-1)...