Le Championnat
96

VIDEO / Magični Ibrahimović ponovo u akciji, dva gola i dvije asistencije

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Kaznu od dvije utakmice je Zlatan Ibrahimović odradio, te se švedski nogometaš vratio u redove PSG-a koji je u prvoj subotnjoj utakmici 14. kola francuskog Le Championnata pobijedio Troyes 4-0.

Pretposljednji Troyes nije bio nikakva prijetnja Parižanima koji su ovim slavljem prekinuli crni niz od tri utakmice u domaćem prvenstvu (dva poraza i remi).

Dakako, sve je drugačije u sastavu PSG-a kada je Ibrahimović na terenu. Tako se na početku Ibrahimović odlučio za razigravanje suigrača, pa je podijelio dvije asistencije za pogotke (Maxwellu u 17. i Matuidiju u 63.), dok je potom sam odlučio zabijati. U 70. je povećao na 3-0, a u 88. je minuti zaključio priču oko ovog susreta novim golom.

Došao je tako Ibrahimović već do dvanaestog prvenstvenog pogotka u sezoni, te je i dalje potpisnik više od polovice golova kluba u Le Championnatu (12 od 23). PSG se ujedno vratio na vrh tabele, iako neki klubovi imaju i dvije utakmice manje od PSG-a.

Le Championnat, 14. kolo:

PSG - Troyes 4-0 (Maxwell 17, Matudi 63, Ibrahimović 70, 88)

Nancy - Ajaccio (kasnije) Sochaux - Nica (kasnije) Bastia - Lorient (kasnije) Reims - Brest (kasnije) Rennes - Evian (kasnije)

Tabela:

  1. PSG 26.
  2. St. Etienne 25,
  3. Lyon 25 (-2),
  1. Bordeaux 24 (-1),
  2. Marseille 23 (-2)...,
  3. Troyes 8...