Premiership
0

Bez pogodaka u meču Evertona i Chelseaja na Goodison Parku

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U prvom meču subotnjeg programa 19. kola engleskog Premiershipa ekipe Evertona i Chelseaja odigrale su susret bez pobjednika, a meč je na kraju završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Plavci su tokom čitavog meča bili puno bolji protivnik od Karamela, ali je dolazak Sama Allardycea očigledno donio pozitivan šok u svlačionicu ekipe s Goodison Parka. Shodno tome, rezultati ekipe su puno bolji i ovo će biti sedmi meč bez poraza.

Chelsea je u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih situacija pred golom danas odličnog Pickforda, ali ipak nije uspio postići pogodak. Posebno se osjetio izostanak prvog strijelca ekipe Alvara Morate koji nije bio ni na klupi za rezervne igrače, pa je nakon prvih 45 minuta rezultat na semaforu bio 0:0.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu također je imala ekipa sa Stamford Bridgea kada je defanzivac Evertona Williams umalo postigao autogol, a nakon njegove nespretne rekacije lopta je pogodila prečku.

Do kraja susreta Everton je čak pokušao doći i do tri boda, ali u samom finišu tek jedan opasan napad nije završen pogotkom.