Serie A
7

Bez pogodaka u derbiju između Intera i Atalante, Lulić u 95. minuti spasio Lazio poraza

Piše: K. H.
Inter - Atalanta (Foto: EPA-EFE)
Dva susreta 31. kola italijanske Serije A između Intera i Atalante, odnosno Lazija i Sassuoloa, završena su bez pobjednika.

Inter je na Giuseppe Meazzi remizirao s Atalantom u direktnom duelu za jednu od pozicija koja vodi u Ligu prvaka, a meč je završen bez pogodaka. Susret je protekao u poprilično opreznoj igri i s jedne i s druge strane, bez puno pravih prilika za postizanje pogotka, pa je ishod bez pogodaka najrealniji rezultat ovog meča.

Inter je ostao na trećoj poziciji Serije A sa 57 osvojenih bodova, pet više od gradskog rivala Milana i Atalante koja se s ovim bodom izjednačila s Rossonerima.

Važne bodove u borbi za Ligu prvaka izgubio je Lazio koji je na Olimpicu remizirao sa Sassuolom rezultatom 2:2. Immobile je početkom drugog poluvremena s biječe tačke doveo nebesko-plave u vodstvo, ali su Rogerio i Berardi golovima u 57. i 89. minuti donijeli neočekivan preokret gostujućoj ekipi.

Kada su svi očekivali da će meč završiti pobjedom Sassuoloa, Lulić je u 95. minuti pogodio za poravnanje i spasio je Lazio poraza.