Premijer liga BiH
91

Bez pobjednika u derbiju Veleža i Željezničara, Zrinjski poražen u Bijeljini

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
FK Velež - FK Željezničar (Foto: R. D./Klix.ba)
U derbiju 8. kola Premijer lige BiH između Veleža i Željezničara nije bilo pobjednika, a konačni rezultat na stadionu Rođeni u Mostaru glasio je 1:1.

Velež je odlično otvorio meč i na početku susreta je bio bolji protivnik od lidera na tabeli, a plod bolje igre došao je u 25. minuti kada Brandao sa svega nekoliko metara šalje loptu u praznu mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Do poluvremena je rezultat ostao isti, a Željezničar do poravnanja stiže u 59. minuti kada Bojo koristi asistenciju Štilića i pogađa za 1:1. Neposredno prije gola gostiju, Velež je postigao drugi gol preko Fajića, ali je sudija ranije vidio igranje rukom i poništio je gol Rođenim.

U 82. minuti Fajić dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, ali do kraja meča Plavi nisu uspjeli napraviti pritisak i postići gol vrijedan tri boda, pa je susret završen bez pobjednika.

Radnik je na svom terenu porazio Zrinjski rezultatom 1:0, a jedini pogodak za ekipu iz Bijeljine postigao je Peco u 62. minuti. Tri boda osvojio je i Čelik koji je golom Dilavera iz 62. minute bio bolji od Mladosti.