Puno uzbuđenja
78

Bez iznenađenja u Ligi prvaka: Bila je ovo noć Dybale, Sterlinga i Mbappea

N. K.
Juventus - Lokomotiv (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa su teže od očekivanog na Allianz stadionu u Torinu pobijedili Lokomotiv nakon preokreta rezultatom 2:1.
Mirančuk je nakon pola sata igre doveo goste u vodstvo, koje su čuvali sve do 77. minute. A onda je na scenu stupio Dybala. Za samo dvije minute s dva gola preokrenuo je rezultat i donio Juventusu pobjedu. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je svih 90. minuta za pobjedničku ekipu.

Manchester City je također imao gol zaostatka nakon gola Malinovskyja u 28. minuti iz penala. Međutim, to je bilo sve od gostiju i do kraja meča na terenu su postojali samo domaći. Agureo je postigao dva gola, a Sterling upisao hat-trick za konačnih 5:1.

Club Brugge nije imao nikakvih šansi protiv raspoloženog PSG-a, a meč je obilježio Mbappe koji je u igru ušao u 52. minuti. To je francuskom napaduču bilo sasvim dovoljno da upiše hat-trick, a preostala dva gola za pobjedu 0:5 postigao je Icardi.

Real Madrid je golom Kroosa iz 18. minuta slavio kod Galatasaraya, dok je Bayern u sjajnoj utakmici pobijedio Olympiakos u Atini rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandowski, gol je zabio i Tolisso, dok su za domaće pogađali El Arabi i Guilherme.

Rezultati:

Club Brugge - PSG 0:5 Galatasaray - Real Madrid 0:1 Juventus - Lokomotiv 2:1 Manchester City - Atalanta 5:1 Olympiakos - Bayern 2:3

Tabele:

Grupa A:

Grupa B:

Grupa C:

Grupa D: