Odluka kluba
86

Bešiktaš se neće pojaviti na nastavku prekinute utakmice s Fenerbahčeom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Bešiktaša neće se pojaviti na nastavku prekinute revanš utakmice polufinala Kupa Turske protiv Fenerbahčea, objavilo je vodstvo kluba.

Naime, meč je tada prekinut u 59. minuti kod rezultata 0:0 nakon što je trener Bešiktaša i bivši selektor Turske Senol Gunes pogođen jednim predmetom u glavu, zbog čega je završio u bolnici i gdje je dobio pet šavova.

U gužvi je raskrvavljene glave završio i tehnički direktor Bešiktaša Erdinc Gultekin, a Turski nogometni savez je odlučio da se prekinuta utakmica igra pred praznim stadionom 3. maja i to s nastavkom od 57. minute kada je trener gostiju pogođen s tribina.

"Na terenu smo 115 godina, bilo je pobjeda, poraza i neriješenih ishoda. Ipak, 3. maja se nećemo pojaviti na terenu. Tužni smo i žalimo zbog takve odluke", poručili su iz Bešiktaša dodavši kako su bili iznenađeni odlukom TFF-a o nastavku utakmice.

I navijači Bešiktaša su zatražili bojkot nastavka utakmice jer smatraju kako je TFF bio previše blag prema Fenerbahčeu.

Podsjetimo, u prvom dvoboju dva istanbulska giganta rezultat je bio 2:2, do prekida na stadionu Fenerbahčea nije bilo pogodaka, ali je Bešiktaš ostao bez isključenoga Pepea.