Zbog teške povrede
47

Bešiktaš je "zamrznuo" ugovor Amira Hadžiahmetovića, evo šta to tačno znači

E. B.
Amir Hadžiahmetović (Foto: Bešiktaš JK)
Amir Hadžiahmetović (Foto: Bešiktaš JK)
Bešiktaš je danas i zvanično "zamrznuo" ugovor reprezentativca Bosne i Hercegovine Amira Hadžiahmetovića, a mnogi su se pitali šta to tačno znači.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Bešiktaša je prije dvije sedmice uspješno operisan u Istanbulu nakon što je povrijedio ukrštene ligamente lijevog koljena u duelu turske Super Lige protiv Karagümrüka u 15. minuti, te je sezona za njega završena.

Objavljeno je da je Bešiktaš "zamrznuo" njegov ugovor, a s obzirom da samo u Turskoj postoji takva situacija, mnogi nisu upoznati sa značenjem tog termina.

Naravno, Hadžiahmetović će nastaviti dobijati platu dok se nalazi na rehabilitaciji, a Bešiktaš je ovim potezom dobio pravo dovesti još jednog stranca više.

Naime, ove sezone svaki turski klub u Super Ligi ima pravo u rosteru imati 14 stranih nogometaša, a reprezentativac Bosne i Hercegovine je zauzimao jedno od tih mjesta.

Bešiktaš je do danas imao 12 stranaca (Ante Rebić, Milot Rashica, Alex Oxlade-Chamberlain, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Omar Colley, Gedson Fernandes, Arthur Masuaku, Jackson Muleka, Jonas Svensson, Rachid Ghezzal i Amir Hadžiahmetović), što znači da je u ovom zimskom prijelaznom roku mogao dovesti još dvojicu.

Današnjim "zamrzavanjem" ugovora Hadžiahmetovića Bešiktaš je dobio pravo dovesti trojicu stranaca.

Ovo nije prvi slučaj u turskom nogometu da se ugovori igrača "zamrzavaju", a jedan od najpoznatijih se desio prije nešto više od godinu dana kada je upravo Bešiktaš "zamrznuo" ugovor kapitena Kanade Atibe Hutchinsona samo nekoliko mjeseci uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru.