Odlična partija
93

Bešić se vratio na teren, igrao za U23 ekipu Evertona u pobjedi nad Tottenhamom

Piše: D. B.
Muhamed Bešić
Muhamed Bešić
Bh. reprezentativac Muhamed Bešić uspješno se oporavio od povrede i operacije koljena, a u ponedjeljak navečer je odigrao prvu utakmicu.

Bešić je nastupio za U23 ekipu Evertona koja je pobijedila odgovarajući tim Tottenhama rezultatom 4:1. Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, u 62. minuti je za vodstvo domaćih pogodio Lookman, a sedam minuta kasnije je na 2:0 povisio Sambou. Sterling je u 72. smanjio na 2:1, a ptom su Dowell u 75. i Clavert-Lewin u 87. minuti postavili konačnih 4:1.

Bh. reprezentativac je napravio nekoliko odličnih poteza, dodavanja i uklizavanja, a navijači koji su pratili utakmicu nagradili su ga aplauzom.

Podsjetimo, Bešić se povrijedio u augustu prošle godine na utakmici protiv Manchester Uniteda odigranoj u čast Waynea Rooneyja. Istog mjeseca je operisan te je uslijedio višemjesečni oporavak. Treninzima s ekipom se vratio u februaru, a trener Evertona Ronald Koeman je najavio da bi naš reprezentativac mogao odigrati nekoliko utakmica za U23 ekipu ove sezone. Popularni Mo je sinoć uspješno odigrao prvu utakmicu.