Nogomet
163

Bešić se priključio treninzima ekipe Evertona

Piše: D. B.
Nogometaši Evertona se nalaze u Dubaiju gdje će trenirati pet dana, obavili su prvi trening, a svojim saigračima se pridružio i oporavljeni bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

Menadžer Ronald Koeman nije gubio vrijeme nego je nametnuo žestok tempo već prvog dana. Trening je počeo u 10 sati, neki igrači su na teren iz hotela stigli biciklima, dok su drugi ipak izabrali autobus. Ekipa engleskog premijerligaša je trenirala u savršenim uslovima u sportskom kompleksu Nad Al Sheba u kojem su joj na raspolaganju sjajni tereni, moderne svlačionice, teretana i drugo. Prošlog mjeseca je u istom kompleksu boravio njemački bundesligaš Hamburg.

Međutim, prvi trening Evertona je bio značajan i zbog povratka u ekipu jednog nogometaša, a to je naš Muhamed Bešić. To je velik korak na putu ka njegovom potpunom povratku na teren, od čega ga dijeli još nekoliko sedmica.

Toga su svjesni Koeman i njegovi saradnici, ali su ipak zadovoljni što je Bešić trenirao s ekipom. Odradio je veći dio treninga, a potom je otišao u teretanu.