Prihvatio novitet
23

Bešić o VAR tehnologiji: Kada smo poveli protiv Cityja rekao sam saigračima da ne slave

K. H.
Foto: Sheffield United/Twitter
Foto: Sheffield United/Twitter
Bh. reprezentativac u nogometu Muhamed Bešić u razgovoru za britanski Star komentarisao je spornu situaciju s utakmice protiv Manchester Cityja kada je njegov Sheffield zbog lošeg položaja sudije primio pogodak, a također se osvrnuo i na VAR tehnologiju.
Naime, Manchester City je vodeći pogodak postigao nakon što je sudija zasmetao jednonm igraču Sheffielda da dođe do lopte, što je De Bruyne iskoristio i nakon toga asistirao Agueru za prvi gol Građana. To se desilo u drugom poluvremenu, a prije toga je u prvih 45 minuta zbog milimetarskog ofsajda poništen pogodak gostima.

Bešić je rekao da su milimetri odlučili kod poništenog pogotka njegovog tima i da treba prihvatiti odluku VAR tehnologije, na što je upozorio i svoje saigrače.

"Odlučili su milimetri, ali zbog toga je uveden VAR i moramo prihvatiti to. Kada smo postigli pogodak, rekao sam saigračima: 'Nećemo slaviti, moramo pričekati'. Samo se prilagođavamo odlukama. VAR možda jeste promijenio igru, ali to je tako i ne možemo promijeniti to. Što se tiče primljenog pogotka u kojem je sudija malo smetao našem igraču, to je bila nesretna situacija", kazao je Bešić, koji je nastavio:

"Pravilo kaže da sudija treba dirati loptu, ali svi su vidjeli šta se dogodilo. Sudijama je također teško, a kada je VAR rekao da je situacija čista, onda ne možemo učiniti ništa. To je samo jedna nesretna situacija", dodao je Bešić.

Bešić je nakon toga rekao da je njegov tim pokazao puno pozitivnih stvari u meču protiv Manchester Cityja.

"Ipak, možemo uzeti pozitivne stvari kako smo se vratili, držali smo se zajedno i vrlo dobro provodili plan iz svlačionice. Igra je postala drugačija nakon prvog pogotka Manchester Cityja, ali su ipak imali jedan ili dva šuta u okvir gola i to je sve", dodao je Bešić.

Sheffield naredni meč igra protiv prvoplasiranog Liverpoola na Anfieldu, a što se tiče Bešića, još uvijek nije poznato da li će i nakon januara ostati član ovog kluba.