Ljutito napustio Wembley
0

Berbatov na izlaznim vratima nakon propuštanja finala LP-a

Totalsport
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Bugarski napadač Dimitar Berbatov (30) ove je sezone sa Carlosom Tevezom podijelio naslov najboljeg premierligaškog strijelca s 20 postignutih golova, ali usprkos tomu, za njega se nije našlo mjesta u kadru Manchester Uniteda u finalu Lige prvaka...

Ne samo da Berbatov nije bio u udarnih 11 protiv Barcelone, već se nije našao niti na klupi "crvenih vragova", te je prednost ispred njega dobio Michael Owen. Prema nekim glasinama, Berbatov je nakon susreta ljutito napustio Wembley, a menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson pokušao je objasniti svoju odluku.

"To su neke od srceparajućih odluka koje morate donijeti, a koje su dobre za ekipu. Bilo mi je jako teško izostaviti Berbatova", rekao je Ferguson.

"Lako mi je bilo izabrati početni sastav, ali jako teško mi je bilo sa zamjenama. Nakrcao sam klupu veznjacima jer sam mislio da je to vitalno s obzirom na stil igre Barcelone. U napadu se svelo na izbor između Owena i Berbatova, a po mom mišljenju, ako tražite nekog ko će "ugurati" gol, Owen ima iskustvo i zato je on zauzeo to mjesto", dodao je škotski menadžer.

Berbatov je ugovorno vezan za United još samo jednu sezonu i već se ranije nagađalo da bi mogao napustiti klub, a otočki mediji nagađaju da je finale LP-a bila "kap koja je prelila čašu".