Francuzi ne gube vjeru u sebe
55

Benzemin učinak: 22 udarca, 0 golova

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema "upisao se u historiju" evropskih prvenstava po neučinkovitosti u dresu francuske reprezentacije: napadač Real Madrida uputio je na prošlom i ovom Euru 22 udarca na gol, ali niti jedan od njih nije pronašao put do mreže.

Niti jedan igrač na evropskim prvenstvima od 1980. godine nije se mogao "pohvaliti" s takvom statistikom. Samo na ovoj smotri, Benzema je šutirao 15 puta, više od bilo kojeg drugog igrača, ali, nikako ga neće gol.

Inače, u osvrtu na poraz od Švedske 2-0 u utorak, koji Pijetlove ipak nije koštao plasmana u četvrtfinale, ali jest osvajanja prvog mjesta u D-grupi, pa će u četvrtfrinalu morati igrati protiv Španije, Benzema je rekao:

"Možemo se utješiti da smo ipak prošli u nokaut-fazu. Međutim, ako želimo nešto napraviti, ne smijemo više ponoviti ovako lošu predstavu. Gledajući individualno, malo ko je bio dobar u našoj ekipi. Zapravo, pohvale zaslužuje samo Hugo Lloris na golu", rekao je Benzema.

Optimizam ga ipak nije napustio uoči ogleda s "La Rojom" u Donjecku.

"Protiv Španije ćemo imati više prostora u napadu. Španija će biti favorit, oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Mi nismo izgubili vjeru u sebe. Sada se trebamo malo odmoriti, pa brzo opet prionuti poslu."