Odlična sezona iza Francuza
2

Benzema: Volio bih igrati sa Ronaldom i Messijem

Klix.ba
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema (Foto: AFP)
Napadač Real Madrida i reprezentacije Francuske Karim Benzema je odbio govoriti o tome koji igrač je bolji, te je na pitanje novinara odgovorio kako bi volio igrati sa Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem u istom timu.

Benzema je ovu sezonu Real Madrida i svoj učinak ocijenio odličnim. Kako je kazao, sada sve super izgleda iako se u jednom trenutku sezone stvari nisu činile tako dobrim za Francuza.

"Osvojili smo La Ligu i svi smo ponosni na ekipu. Tačno je da sam imao problema na početku sezone, kada sam se odvojio od svoje porodice. Kada bih se vratio kući i shvatio da u njoj živim sam, bilo mi je izuzetno teško. Ali, radom i strpljenjem sam ostvario svoj cilj i cilj ekipe tako da sam zbog toga veoma sretan", kazao je Benzema.

U cijelom procesu prilagođavanja u Madridu i kraljevskom kubu najviše mu je pomogao njegov sunarodnjak i jedan od direktora Reala Zinedine Zidane.

"Njegova pomoć za mene je bila veoma važna, on je najbolji igrač Francuske svih vremena. Mourinho mi je uvijek govorio šta želi od mene, vjerovao je u moje mogućnosti i neke stvari smo rješavali razgovorom", dodao je napadač.

Za Ronalda je kazao kako je veoma lako igrati s njim, jer je Portugalac jedan od najboljih igrača današnjice. U budućnosti želi osvojiti Ligu prvaka i Evropsko prvenstvo sa svojom zemljom. Još jednom je izjavio kako su odnosi između igrača Kraljevskog kluba odlični i da je svlačionica kao nikad do sada ujedinjena.

"Najviše vremena provodim sa Lassom i Varaneom zato što su Francuzi i odlično se razumijemo. Osim toga, Ozil i Ramos su fenomenalne osobe, tu su i Portugalci...", dodao je popularni Benz.

Kako je kazao, Jose Mourinho je za njega broj jedan među nogometnim trenerima.

"Igrao sam u timovima koji su imali velike trenere, ali Mourinho je najbolji od svih", kazao je.

Na pitanje ko je trenutno bolji igrač, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi, Benzema nije htio odgovoriti, već je samo rekao kako bi volio igrati sa obojicom.