Španski mediji
25

Benzema u januaru seli u Chelsea

Totalsport
Karim Benzema (Foto: Arhiv/AFP)
Karim Benzema (Foto: Arhiv/AFP)
Posljednju premierligašku pobjedu lodonski Chelsea je ostvario dalekog 20. oktobra kada je slavio u gostima kod Tottenhama 4-2. Nakon toga je u šest ligaških susreta osvojio tek četiri boda.

U srijedu je Chelsea doma remizirao s Fulhamom 0-0, a bila je to druga utakmica u kojoj je klub vodio novi trener Rafael Benitez i druga njegova nula (nakon 0-0 s Manchester Cityjem). Poznato je da kada Chelseaju ne ide onda vlasnik Roman Abramovič ili mijenja trenere ili vadi novčanik i kupuje pojačanja. Nekada radi i jedno i drugo.

Španski mediji su tako najavili mogući veliki posao tokom januara - Karim Benzema u Chelseaju. Šuškalo se da Chelsea sprema posao na drugim stranama, da želi Radamela Falcaa ili Edinsona Cavanija, no do obojice će jako teško u januaru, a Chelsea očigledno želi odmah dovesti neko jako napadačko pojačanje.

Benzema, pak, ove sezone ne igra često u prvom timu Reala. Postigao je tek tri pogotka u jedanaest nastupa u Primeri, a izgleda da je ubrzao vlastiti odlazak iz Reala nedavnom izjavom u kojoj napominje kako nije zadovoljan minutažom.