La Liga
53

Benzema u 95. minuti spasio Real, presudio odlazak golmana Courtoisa u napad

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Valencije i Reala podijelili su bodove na Mestalli u okviru 17. kola La Lige odigravši neriješeno 1:1. Kraljevi su tako prekinuli niz od četiri uzastopne pobjede.

Real je bio daleko bolji u prvom poluvremenu. Imali su veći posjed lopte i dosta prilika, ali je golman domaćih Domenech bio na visini zadatka.

I u nastavku utakmice Real je dominirao, s tim da se i Valencia probudila. Upravo iz jednog takvog napada domaći su poveli, a strijelac je bio Soler na asistenciju Wassa.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Pokušavao je Real do kraja meča doći do izjednačenja, ali nisu imali rješenja za večeras odličnu odbranu Valencije sve do sudijske nadoknade.

A onda je nakon velike gužve Benzema u 95. minuti zatresao mrežu domaćih za bod Reala. Veliku pomoć imao je u golmanu Courtoisu, koji je u tom posljednjem napadu došao u protivnički šesnaesterac kako bi pomogao svojim saigračima te uspio uputiti čak dva udarca.

Real je ostao na diobi prvog mjesta La Lige zajedno s Barcelonom, dok je Valencija na osmoj poziciji. Upravo u sljedećem kolu, u srijedu, u novom El Clasicu sastaju se Barcelona i Real.

Tabela: