Prekinuo šutnju
59

Benzema o "sukobu" sa Saudijcima: Kao musliman osjećam mir kada sam u Meki

N. K.
Karim Benzema (Foto: Instagram)
Karim Benzema (Foto: Instagram)
Francuski nogometaš Karim Benzema (36) odlučio je stati na put svim špekulacijama nakon što se već nekoliko mjeseci priča da će napustiti saudijski klub Al-Ittihad.
Naime, nekadašnji igrač Real Madrida posljednjih dana vratio se u Saudijsku Arabiju gdje se priključio svojoj ekipi, a kroz intervju za GQ magazin objasnio je svoju situaciju.

Čini se da je Benzema veoma zadovoljan životom u Saudijskoj Arabiji, što je dovedeno u pitanje kada se nije pojavio na početku priprema Al-Ittihada.

"Ovo je izvanredno mjesto i ovdje sam u miru. To je novi izazov koji mi se dopada, dugoročni projekt u muslimanskoj zemlji. Kao musliman, kada sam u Meki, osjećam mir", rekao je Benzema.

Priznao je potom da se u Saudijskoj Arabiji, osim kao nogometaš, osjeća i kao ambasador.

"Ovdje sam da dovedem velike evropske igrače u bliskoj budućnosti, iako već postoje neka velika imena. Naš izazov je da podignemo nivo nogometa kao u evropskim ligama. Za mnoge ljude imati broj devet na leđima znači postići 50 golova u sezoni, ali za mene to znači biti jedan od 11 igrača i moram učiniti sve što je moguće da pomognem timu kako bi ostvario pobjedu", dodao je.

Benzema je želio jasno staviti do znanja da još nije vrijeme za oproštaj od nogometa.

"Ja sam taj koji će odlučiti kada ću završiti karijeru. Vrijeme će pokazati, ali ja sam taj koji će odlučiti kada će se moja karijera završiti. Volio bih da me pamte kao nekoga ko je krenuo od nule i uspio da dođe do vrha, uprkos preprekama s kojima sam se suočio. To je nešto na šta sam veoma ponosan", poručio je Benzema.