Nogomet
16

Benzema: Na usluzi sam timu, a ne Ronaldu i Baleu, želim povratak u reprezentaciju

Klix.ba
Karim Benzema (Foto: EPA)
Karim Benzema (Foto: EPA)
Francuski napadač Real Madrida Karim Benzema je u intervjuu za Radio Montecarlo govorio o svom odsustvu iz reprezentacije, klubu i planovima za budućnost.

Real je u 28. kolu La Lige kao gost pobijedio Athletic Bilbao rezultatom 2:1 te osvojio važne bodove u borbi za titulu prvaka Španije.

"Utakmica na San Mamesu je bila važna, osjećam se dobro i nadam se da će tako ostati jer imamo važne mečeve pred nama. U aprilu ćemo igrati protiv Atletica i Bayerna, a mi imamo želju da osvojimo La Ligu i Ligu prvaka. Ovo je Madrid i tako stvari stoje, svi želimo titule", izjavio je Benzema.

Mnogo se spekuliše o njegovoj budućnosti, no, Karim želi ostati na stadionu Santiago Bernabeu. Istakao je da je timski igrač, a ne neko ko radi za pojedince.

"Moj san je da završim karijeru u Realu, ne postoje drugi klubovi koji mi nude svijetlu budućnost. Na usluzi sam timu, ne Ronaldu ili Baleu, igram za ekipu", rekao je nogometaš Reala.

Ovom izjavom nije želio ostaviti pogrešan utisak te je istakao da cijeni portugalskog reprezentativca, najveću zvijezdu kluba.

"Dobro razumijem Ronalda, s njim je lako igrati. On želi pobjeđivati i postizati golove, čak i na treninzima. Rekao mi je da je Francuska na Evropskom prvenstvu bila samouvjerena, ali da je u svlačionici svojim Portugalcima kazao da će pobijediti", kazao je Benzema.

O treneru Zinedinu Zidaneu je imao samo riječi hvale.

"Zidane gradi samopouzdanje tima, zna kako treba razgovarati s igračem, veoma je miran. On ne paniči, nego nas smiruje", istakao je Francuz.

On već dugo nije u reprezentaciji Francuske, zbog čega je nezadovoljan. Njegova želja je da se vrati u državni tim.

"Bilo je to teško za mene, razočaran sam što nisam u reprezentaciji. Uvijek mi je bila čast igrati za Francusku. Za nogometaša je teško kad ga ne pozovu da igra za reprezentaciju, posebno kada igra u Realu gdje ima mnogo internacionalaca. Selektor Didier Deschamps mi se nije javio još od Evropskog prvenstva. Volim reprezentaciju i zaista bih želio objašnjenje zašto nisam pozvan, osjećam se loše. Volim igrati za Francusku, želim ponovo nastupati za državni tim, još uvijek sam mlad i imam ambicije. Ono što sam uradio u Realu u posljednjih osam godina dovoljno govori", jasan je bio sjajni napadač.

On je izbačen iz reprezentacije zbog dobro poznatog slučaja "Valbuena".

"Skupo sam platio za to, nisam odgovoran. Uvijek sam osjećao pritisak zbog reprezentacije, čak i prije tog slučaja", završio je Benzema.