Sastanak u Sarajevu
0

Benz: Situacija u nogometu u BiH se popravlja

FENA
Sastanak članova Komiteta za normalizaciju i ambasadora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) s delegacijom FIFA/UEFA-e počeo je u Sarajevu.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Zvaničnici FIFA/UEFA-e Eva Pasquier i Marcel Benz stigli su u Sarajevo da bi sagledali izvještaj Komiteta za propise o postupku harmonizacije satuta te o pripremama za redovnu Skupštinu NSBiH, izbornim procedurama i drugim temama vezanim za rad Komiteta i NSBiH.

''Želimo čuti o stanju u procesu harmonizacije statuta, a sutra imamo izuzetno bitan sastanak s predstavnicima klubova koji nastupaju u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. Želimo s njima razgovarati i razmijeniti mišljenja o mogućnosti formiranja asocijacije klubova koja bi u budućnosti postala članica asocijacija klubova Evrope'', izjavio je Benz pred početak sastanka.

Dodao je da je Komitet za normalizaciju NSBiH do sada uradio dosta posla da bi unaprijedio situaciju u nogometu u BiH, te da proces oporavka ide u pravom smjeru.

Ambasador bh. nogometa Faruk Hadžibegić je rekao da je cilj sutrašnjeg sastanka objasniti klubovima šta je potrebno uraditi i koje su instrukcije UEFE/FIFE za napredak bh. nogometa i pomak ka evropskim standardima.

''Imamo kvalitetne ljude i ako budemo imali razuma, u što ne sumnjam, trebali bismo napraviti dobre stvari. Sutra ćemo vidjeti kako ćemo se dogovoriti s predstavnicima klubova, ali još ne znamo ni koje instrukcije će nam dati UEFA/FIFA'', naglasio je Hadžibegić.

Istaknuo je da UEFA i FIFA očekuju od ljudi u Bosni i Hercegovini da ispoštuju ono što su prethodno potpisali, a to je da se NSBiH ustroji kao sve ostale članice UEFA-e i FIFA-e.