Pojačanje za Banjalučane
177

Benjamin Tatar se vratio u Premijer ligu BiH i potpisao za FK Borac

D. P.
Tatar je bio sjajan u dresu Sarajeva (Foto: I. Š./Klix.ba)
Tatar je bio sjajan u dresu Sarajeva (Foto: I. Š./Klix.ba)
Iskusni ofanzivni nogometaš Benjamin Tatar novi je član banjalučkog Borca, što je prvo pojačanje ovog kluba u igračkom kadru za novu sezonu.

Rođen 18. maja 1994 godine, Benjamin Tatar punu igračku afirmaciju stekao je u dresu FK Sarajevo koji je nosio na 81 utakmici.

Za to vrijeme stekao je status jednog od najboljih nogometaša Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

"Ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju nastavka saradnje. Uvjeren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Osim Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati još novosti. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve", poručio je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Nako što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana vraća se na premijerligaške terenu i po lijevom krilu špartat će u dresu FK Borac.