Utisci nakon 15. kola
0

Benitez: Šteta je kada ovako izgubiš utakmicu

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AP)
Rafael Benitez (Foto: AP)
U prvoj utakmici 15. kola talijanske Serije A nogometaši Intera su doživjeli novi udarac. Na rimskom Olimpicu je Lazio pobijedio 3-1, makar je možda Inter nakon svega ostavio bolji umjetnički dojam.

Inter je više napadao, poglavito u drugom dijelu, imao i veći broj prilika, no prvi pogodak su primili posve nespretno, drugi iz kontre, a treći kada je sve već bilo gotovo, u pretposljednjoj minuti utakmice. S druge strane, Inter je, pak, promašivao i dovoljan broj stopostotnih šansi.

"Žalosno je i prava šteta kada ovako izgubiš utakmicu. Lazio nije mnogo toga kreirao, vrlo brzo se utakmica pretvorila u to da su se oni branili i prijetili nam iz kontri", rekao je poslije utakmice Interov trener Rafael Benitez.

"Nama nedostaju dva najbolja strijelca, Milito i Eto'o, te je vjerovatno to razlog što smo trebali mnogo više šansi za pogodak. Raduje me činjenica da smo odlično reagovali u drugom dijelu. Moji igrači su bili puni želje za igrom, za stizanjem rezultata i pogotkom, ali jednostavno nismo imali ni sreće, a niti spretnosti", završio je Španac.