Nogomet
0

Benitez: Ponosan sam na svoje igrače

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon revanš utakmice polufinala nogometne Lige prvaka između Liverpoola i Chelsea, i plasmana Liverpoola u finale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca trener Liverpoola Rafael Benitez rekao je da je ponosan na svoje igrače, i dodao da misli da je njegov tim zaslužio finale.

“Počeli smo odlično, dali smo gol na vrijeme, ali je bilo teško kontrolisati utakmicu jer Chelsea ima odlične nogometaše. Chelsea bio odličan u drugom poluvremenu, ali smo mi jako dobro branili prostor oko šesnaesterca. Na kraju smo imali i neke prilike da ranije završimo utakmicu, ali smo ih promašili. Mislim da su moji igrači znali kako da pobijede Chelsea danas. Igrali su sa nevjerovatnom željom, a i navijači su bili još jednom uz nas. Oni su još jednom pokazali da su najbolji navijači, i zaista sam ponosan i na njih i na igrače”, rekao je Benitez.

S druge strane trener Chelsea Jose Mourinho rekao je da je bolji tim ispao.

“Liverpool je bio bolji kratak period u prvom poluvremenu, ali sam u preostalom dijelu meča vidio samo tim u plavom koji je igrao na pobjedu. Zaslužili smo finale. Chelsea je bio bolja ekipa u prvoj utakmici na našem stadionu, bili smo bolji i na ovom meču, i u produžecima. Za 10 ili 20 godina toga se ipak niko neće sjećati. Penali su sastavni dio nogometa i Liverpool je bio bolji u tom dijelu igre. Moj tim je pokazao veću želju za pobjedom, ali su ipak oni na kraju u finalu“, rekao je Mourinho.

Mourinho je na kraju dodao da ne želi sreću Liverpoolu u finalu jer poštuje i ekipu koja će se sa njima sastati u Atini.