Menadžer Evertona
701

Benitez oduševljen debijem Begovića: Upravo takvog golmana smo i tražili

D. P.
Saigrači su čestitali bh. golmanu nakon odličnog nastupa  (Foto: Twitter/Everton)
Saigrači su čestitali bh. golmanu nakon odličnog nastupa (Foto: Twitter/Everton)
Menadžer Evertona Rafael Benitez biranim riječima govorio je o bosanskohercegovačkom golmanu Asmiru Begoviću koji je jučer debitovao u dresu Karamela.

Begović, koji je prije nekoliko dana stigao iz Bournemoutha u Everton, u prijateljskoj utakmici debitovao je za tim sa Goodisona protiv Millonariosa iz Kolumbije.

U meču koji je odigran u okviru prijateljskog Florida Cupa, Begović se pokazao kao heroj nakon što je postigao gol sa bijele tačke tokom jedanaesteraca, a onda je i odbranio naredni za pobjedu rezultatom 10:9.

Njegov nastup nije prošao neopaženo ni kod iskusnog stručnjaka, Rafe Beniteza.

"U pitanju je golman sa iskustvom. Tražili smo upravo takvog golmana koji će biti konkurencija Jordanu Pickfordu. Transfer je pozitivna stvar i za njega i za nas", rekao je stručnjak koji je tokom ovog ljeta stigao na Goodison Park.

Podsjetimo, upravo je Begović nakon dolaska u Everton poručio kako nije došao biti isključivo zamjena prvom golmanu Engleske Jordanu Pickfordu, već je došao boriti se za svoje mjesto između stativa.

Također, španski stručnjak je zadovoljan i ostalim pojačanjima koja su debitovala u meču protiv kolumbijskog tima. Riječ je o Demaraiju Grayu, kao i iskusnom Androsu Townsendu.