Nogomet
0

Benitez odbio ponudu Real Madrida

Totalsport
Rafael Benítez
Rafael Benítez
Španski stručnjak na klupi nogometaša Liverpoola Rafa Benitez (49) posljednjih se dana nalazi na žestokom udaru otočkih medija zbog slabih rezultata ove sezone.

Tek sedmo mjesto u Premier ligi nakon 13 odigranih kola s čak 13 bodova zaostatka za vodećim Chelseajem i ispadanje iz Lige prvaka prije nokaut faze takmičenja nisu rezultati koji mogu zadovoljiti zahtjevne navijače “redsa”, pa je tako Benitez trenutno u nezavidnoj poziciji.

Tako londonski dnevnik The Sun piše da je produženje ugovora (do 2014.) koje je prošle sezone Liverpool potpisao s Benitezom bio “luđački potez uprave”.

Benitez je stigao u Liverpool 2004. godine i već u prvoj sezoni na klupi osvojio je Ligu prvaka senzacionalnom pobjedom nad Milanom u Istanbulu, a kasnije je još uspio s “redsima” osvojio dva naslova, FA Cup i Community Shield 2006. godine. Međutim, nakon toga Liverpool je bez naslova, a otočki mediji pišu da bi tim nužno trebalo osvježenje na klupi.

Benitez se žustro brani i uvjeren je da može izdržati pritisak i vratiti ekipu na pobjednički kolosijek.

  • Oduvijek sam imao jasnu viziju oko svog ostanka ovdje. Tokom godina sam imao brojne ponude vrhunskih klubova koji su mi nudili više novca, ali su mi navijači pružili podršku i olakšali odluku o ostanku - rekao je Benitez za Daily Mail, dodavši između redova kako je među klubovima koji su mu nudili posao bio i Real.

  • Trebaju nam samo dvije ili tri uzastopne pobjede i sve će se promijeniti. Uvjeren sam kako možemo završiti na kraju sezone barem među prve četiri ekipe. Želim samo najbolje ovom klubu i zato ostajem.