Svjetsko klupsko prvenstvo
0

Benitez: Ne osjećam pritisak, možemo do trofeja u Japanu

FENA
Rafa Benitez
Rafa Benitez
Menadžer Chelseaja Rafael Benitez rekao je danas da ne osjeća pritisak uoči nastupa ekipe na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

"Plavcima", evropskim prvacima, to će biti debi na ovom turniru. Chelesea u četvrtak u polufinalu u Jokohami igra protiv meksičkog Monterreya.

"Nemam problem s pritiskom. Imam već neko iskustvo s ovakvim turnirom i volio bih da uživamo u svakoj minuti. Ovdje sam da pružim maksimum i da probamo da osvojimo trofej", rekao je Benitez novinarima u Jokohami.

Španski stručnjak je prije dve godine s Interom osvojio titulu svjetskog klupskog prvaka.

"Svi u klubu imamo isti cilj, a to je trijumf. Imamo dobru priliku, bez obzira na neke stvari koje su se dešavale prethodnih dana kao što je eliminacija iz Lige prvaka. Turnir u Japanu nam je veoma važan", objasnio je on.

U slučaju da pobijede Monterrey, nogometaši Chelseaja će u finalu igrati protiv pobjednika duela između prvaka Afrike i Južne Amerike, Al Ahlyja i Corinthiansa, prenio je Tanjug.

Pored iskustva s Interom na SP-u za klubove, Benitez je imao i jednu neslavnu epizodu na ovom takmičenju, pošto je 2005. na klupi Intera izgubio od brazilskog Sao Paula.

"Važno je da idemo korak po korak, tako da sada ne želim da pričam o mogućem duelu s Corinthiansom", dodao je on.