Nakon premijerne pobjede
4

Rafa Benitez: Želim osvojiti Evropsku ligu

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Chelseaja, aktuelni prvaci Evrope, zapeli su već u takmičenju po grupama Lige prvaka, te ove sezone neće moći braniti prošlogodišnji naslov.

Inače, Chelsea je najbolja trećeplasirana ekipa u historiji Lige prvaka koja se nije uspjela plasirati u osminu finala.

U posljednjem je kolu londonska ekipa pred svojim navijačima pobijedila danski Nordsjaelland sa čak 6-1, ali ju je pokopao rezultat iz Donjecka gdje je Juventus slavio protiv Šahtara s 1-0. Tako Chelseaju ostaje takmičenje u Evropskoj ligi, u nastavku evropske sezone.

Novi trener na Stamford Bridgeu, Španac Rafa Benitez, je u srijedu upisao premijernu pobjedu kao trener ove ekipe. Ostvario je to poslije dva premierligaška remija (Manchester City i Fulham), te posljednjeg poraza od West Hama.

"Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali. Opet smo, kao i protiv Fulhama i West Hama, stvorili veliki broj prilika s razlikom što smo protiv Danaca i zabijali. Mislim da smo na dobrom putu, jer igramo sve bolje", rekao je Benitez i nastavio:

"Bilo mi je jasno u trenutku kada sam dolazio u klub, da postoji realna mogućnost od ispadanja u Ligi prvaka. Nažalost, mi smo našu utakmicu dobili, ali nismo ništa mogli učiniti po pitanju onoga što se događalo u Ukrajini. No, ja sam sretan što ćemo imati priliku igrati i Evropsku ligu. Cijenim to takmičenje i bilo bi sjajno kada bismo ga osvojili. I igranje finala bi bila velika stvar."

Benitez je na kraju dodao:

"Imamo mnogo utakmica zadnjih dana, igramo praktički bez prestanka. Malo je vremena za uhodavanje, tako da sam ja već okrenut vikendu i novom meču u domaćem prvenstvu. Ova je pobjeda protiv Nordsjaellanda dobra podloga da krenemo dalje, pobjedničkim putem", zaključio je Španac.