U 11 utakmica bez golova
58

Benitez brani neefikasnog Torresa: Dobro igra odbranu!

Totalsport
Rafa Benitez
Rafa Benitez
Chelseajev španski reprezentativni napadač Fernando Torres hronično je neefikasan. U zadnjih 11 utakmica dao je samo jedan gol.

Problem Torresove neefikasnosti na Stamford Bridgeu je aktuelan od samog njegovog dolaska u klub prije 22 mjeseca. U januaru 2011. godine je Chelsea platio Liverpoolu 50 miliona funti, što je rekordni transfer za britanske prilike, ali Torres je uvijek u Chelseaju bio miljama daleko od onih predstava koje je pružao u Liverpoolu. Uostalom, zbog tih njegovih tadašnjih igara je Roman Abramovič i odlučio iskrcati toliki novac za Torresove usluge.

Chelseajev novi privremeni menadžer, Torresov sunarodnjak Rafael Benitez, koji odlično pozna svog napadača jer ga je vodio u Liverpoolu, svejedno je zadovoljan sa Torresom. Ili barem tako govori.

Gary Neville, nekadašnji odbrambeni igrač Manchester Uniteda, a danas televizijski analitičar, dosta je kritikovao Torresove igre i njegovu neučinkovitost u napadu. Benitez je reagirao i stao u odbranu svog zemljaka.

"Najvažnije je ono što kao trener primijeti na terenu tokom treninga i utakmica. Torres igra dobro! Danas je na treningu dao puno golova. Uostalom, nije sve u davanju golova. Ako analizirate neke situacije pri kornerima za suparničke ekipe, možete primijetiti kako je u nekoliko navrata odlično reagirao i otklanjao opasnost. Pomaže ekipi i u odbrani."

"Naravno da od njega kao napadača ipak prvenstveno očekujemo golove. Danas mu je teže nego u Liverpoolu jer ima manje prostora. Saigrači mu svejedno moraju pripremati bolje šanse. Torres nam je važan, trebaju nam njegovi golovi, ali trebaju nam i golovi drugih naših igrača", zaključio je Benitez.