Europa liga
0

Ben Arfa razveselio Marseille, pobjeda Juventusa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Juventus je u Torinu pobijedio Fulham s 3-1, dok su Benfica i Marseille odigrali 1-1 u prvim utakmicama osmine finala nogometne Europa lige.

Momčad Juventusa zasluženo je ostvarila solidnu prednost protiv Fulhama uoči revanša u Londonu. Domaći nogometaši bili su bolji, stvorili su više prilika i imali 12 pokušaja prema golu naspram samo pet gostujućih.

Domaćini su poveli već u 9. minuti. Nakon kornera koji je izveo Diego, strijelac je bio srednji branič Juvea Nicola Legrottaglie. U 25. minuti, Jonathan Zebina je gromovitim udarcem, malo iskosa s desne strane, matirao Schwarzera za povećanje vodstva na 2-0.

Fulham je do pogotka stigao u 36. minuti. Dosta sretno, jer se lopta nakon udarca Nigerijca Etuhua bilijarski odbila od Legrottaglieja i odsjela u mreži Manningera. No, u trećoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu je David Trezeguet postavio konačnih 3-1. U nastavku više nije bilo pogodaka.

Marseille je na gostovanju kod Benfice izvukao povoljnih 1-1 zahvaljujući pogotku Hatema Ben Arfe u 90. minuti. Ben Arfa je, inače, ušao u igru u 75. minuti. Prethodno je u 76. minuti Benficu u vodstvo doveo Maxi Pereira nakon ubačaja Di Marije.

Europa liga, prve utakmice osmine finala:

Juventus – Fulham 3-1 (Legrottaglie 9, Zebina 25, Trezeguet 45+3 / Etuhu 36) Benfica – Marseille 1-1 (Maxi Pereira 76 / Ben Arfa 90)