Nogomet
570

Belmin Halilović napustio Olimpic, karijeru nastavlja u Hajduku

Piše: D. B.
Mladi bh. nogometaš i U21 reprezentativac BiH Belmin Halilović napustio je sarajevski Olimpic nakon što je dobio poziv splitskog Hajduka.
Belmin Halilović
Belmin Halilović
Belmin Halilović (17) je nogometnu karijeru počeo u FK Famos kada je imao osam godina. Igra na poziciji stopera, a odlično se snalazi i na poziciji veznog igrača. U kratkom razgovoru za portal Klix.ba je otkrio da uskoro postaje član splitskog Hajduka.

"Kontaktirali su me ljudi iz Splita i pitali da li želim preći u Hajduk. Naravno, pristao sam i za tri dana odlazim u Split. Vjerovatno ću potpisati predugovor, a profesionalni ugovor me čeka kad napunim 18 godina. Ostaje žal jer napuštam svoje saigrače u Olimpicu, ali tako je u nogometu", izjavio je Halilović.

On je bio član U17 reprezentacije BiH, a sada je dobio poziv za naš U21 državni tim.

"Dobio sam poziv za U17 selekciju, onda sam se povrijedio. Međutim, nakon što je stigao poziv iz Hajduka, pozvan sam i u reprezentaciju BiH", rekao je mladi bh. nogometaš.

Ipak, BiH bi mogla izgubiti još jednog igrača.

"Volim svoju zemlju, ali imam sve manju želje da igram. Kod nas igra novac, a ne igrači. Uskoro ću dobiti pasoš Republike Hrvatske...", završio je Halilović.