Nakon razbijanja Barce
44

Bellinghamu se toliko svidjela zastava na El Clasicu, da je prodefilovao terenom s njom

D. P.
Bellingham sa zastavom (Foto: Screenshot)
Bellingham sa zastavom (Foto: Screenshot)
Sjajni nogometaš Real Madrida Jude Bellingham na vrlo zanimljiv način proslavio je demoliranje Barcelone u preksinoć odigranom El Clasicu u finalu Superkupa Španije.

Real je rezultatom 4:1 slavio protiv Barcelone i tako osvojio novi trofej, a najviše tokom utakmice pokazao je sjajni Vinicius Junior hat-trickom. No, kada je došlo vrijeme za slavlje, šou je "ukrao" Jude Bellingham.

Mladi engleski nogometaš, koji je upisao novu aasistenciju i došao do omjera od 17 golova i šest asistencija već u ovoj sezoni, nije slavio sa svojim saigračima, već se uputio do tribine s navijačima jer mu je tu nešto privuklo pažnju.

Dok su ga gledali u nevjerici i snimali s tribina, Bellingham je od navijača zatražio zastavu koja mu se svidjela tokom utakmice. Riječ je o zastavi koja prikazuje Bellinghama, Viniciusa i Rodryga u stilu popularne igrice GTA.

Englezu se toliko svidjela zastava, da je molio navijača da prodefiluje terenom s njom, a sretni navijač je bez imalo razmišljanja ustupio zastavu svom junaku. Nakon toga uslijedio je krug Bellinghama sa zastavom.

Inače, Real Madrid se sada vraća obavezama u domaćem šampionatu. Na tabeli La Lige Madriđani su na drugom mjestu s bodom manje od vodeće Girone, ali i utakmicom manje. Barcelona, s druge strane, za vodećom Gironom zaostaje osam bodova.