Nogomet
0

Belgijski sudija koji se pokušao ubiti izvan životne opasnosti

Totalsport
Chris Schelstreate prerezao vene u toaletu
Chris Schelstreate prerezao vene u toaletu
Chris Schelstreate, belgijski linijski sudac koji si je razrezao vene uoči subotnjeg dvoboja druge belgijske nogometne lige između Tubizea i Brusselsa, izvan je životne opasnosti.

Belgijski mediji javljaju da će se 37-godišnji sudac oporaviti.

Ništa nije sugeriralo da se 37-godišnji Chris Schelstraete sprema na suicidalan čin kad je s kolegama izašao u inspekciju igrališta prije početka lokalnog derbija, koji je trebao početi u 20 sati.

S glavnim sucem Jeromeom Efongom Nzolom i prvim pomoćnikom Yvesom Kenensom potom se vratio u sudačku svlačionicu. Neposredno prije izlaska na teren poručio je kolegama da mora nakratko do zahoda. Sa sobom je ponio nožić.

Nakon što ga nije bilo neko vrijeme, Kenens je posumnjao da mu se nije što dogodilo, te otišao do toaleta. Ondje je vidio trag krv koja se cijedila niz pločice, te alarmirao medicinsko osoblje, zbog čije je brze i pribrane reakcije sucu spašen život.

Prema pisanju belgijskog portala 7sur7.be, Schelstraete je onesviješten u ruci prerezanih žila držao fotografiju žene s malim djetetom.

Pokušaj sučeva samoubojstva u Belgiji dogodio se samo tjedan dana nakon što se na identičan način pokušao ubiti njemački glavni sudac Babak Rafati.