Prerezao vene
0

Belgija: Sudija pokušao samoubistvo, otkazana utakmica

Totalsport
Subotnji meč 15. kola belgijske druge nogometne lige između Tubizea i Brusselsa otkazan je nakon što je pomoćni sudija u kabini pokušao da sebi oduzme život.

Ništa nije sugerisalo da se 37-godišnji Chris Schelstraete sprema na suicidalan čin kad je s kolegama izašao u inspekciju igrališta prije početka lokalnog derbija, koji je trebao početi u 20 sati.

S glavnim sudijom Jeromeom Efongom Nzolom i prvim pomoćnikom Yvesom Kenensom potom se vratio u sudijsku svlačionicu. Neposredno prije izlaska na teren poručio je kolegama da mora nakratko do toaleta. Belgijski mediji pišu da je sa sobom ponio nožić.

Nakon što ga nije bilo neko vrijeme, Kenens je posumnjao da mu se nije šta dogodilo, te otišao do toaleta. Ondje je vidio trag krv koja se cijedila niz pločice, te alarmirao medicinsko osoblje, zbog čije je brze i pribrane reakcije sudiji spašen život.

Prema pisanju belgijskog portala 7sur7.be, Schelstraete je onesviješten u ruci prerezanih vena držao fotografiju žene s malim djetetom.

Pokušaj sudijskog samoubistva u Belgiji dogodio se samo nedjelju dana nakon što se na identičan način pokušao ubiti njemački glavni sudija Babak Rafati.