{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Belgijski navijači na eBayu prodali usluge navijanja Holanđanima

T
11.6.2012. u 18:53
9
8
Belgijski navijači na eBayu prodali usluge navijanja Holanđanima
9
Belgijski navijači na eBayu prodali usluge navijanja Holanđanima
Belgijski navijači (Foto: AFP)
Grupa belgijskih navijača, koji nemaju za koga navijati na Euru jer se njihova reprezentacija nije kvalificirala, pronašli su kupca za svoje navijačke usluge koje su ponudili putem eBaya.
Navijači su na Facebooku postavili grupu "Belgijski nogometni navijači na prodaju za Euro 2012", koja je narasla na 20.000 članova. Objasnili su da im nije cilj zarada novca, jer su sva sredstva namijenili u dobrotvorne svrhe, već naprosto tim za koji će navijati na Euru.

"U odličnom smo stanju. Nismo bili u upotrebi od Svjetskog prvenstva 2002. godine. Na Euru 2012 mi, Belgijanci, još jednom nemamo za koga navijati. Budući da je prvenstvo puno zabavnije kada imate ekipu za koju možete navijati, odlučili smo ponuditi naše navijačke usluge na prodaju na eBayu", saopćila je grupa, uz dodatak da će ponuditi svoju odanost najboljem ponuđaču.

"Sva dobit bit će poslana direktno na UNICEF", stoji još u saioćenju.

Anonimni kupac koji je prihvatio ponudu je iz Holandije. Donirat će 3.000 eura jednom projektu UNICEF-a koji pruža obrazovanje djeci koja žive u zemljama pogođenim sukobima, otkrio je jedan od navijača belgijskom dnevniku Vers l'Avenir.

"Jednom kada je "naša" ekipa eliminirana, tugovat ćemo 24 sata, a onda opet ponuditi naše usluge na eBayu", dodala je grupa, te u šali istaknula da je spremna čak i za "blaži oblik huliganizma".

"Blago huliganstvo je dostupno uz nadoplatu. Možemo, recimo, udariti goluba ili pušiti u nepušačkoj zoni, ako je takva volja našeg gospodara".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: