Riješio susret sa Širokim Brijegom
0

Bekrić: Sve je lako uz naše sjajne navijače

Klix.ba
Foto: fkzeljeznicar.ba
Foto: fkzeljeznicar.ba
Fudbalski klub Željezničar je golovima Svrake i Bekrića savladao jednog od najvećih konkurenata za titulu, Široki Brijeg, i domogao se naslova jesenjeg prvaka u izvanrednoj atmosferi, koju su priredili navijači kluba sa Grbavice.

Trenutak odluke se desio u 92. minuti, kada je jedanaesterac za konačnih 2:1 realizovao Samir Bekrić. Trebalo je dosta hrabrosti da se na taj način riješi izuzetno bitan meč.

"Naravno da nije bilo lako, ali kad vidim naše sjajne navijače, onda je sve lako. Ovo mi je jedan od najdražih golova, jer nam je mnogo toga dobrog donio, uz titulu jesenjeg prvaka. Bio je to vrlo važan trenutak za sve nas koji volimo Želju", kazao je Bekrić za oficijelnu stranicu kluba.

Fudbaler Željezničara je baš kao i njegov trener imao samo riječi hvale za sinoćnjeg protivnika.

"Široki Brijeg ima jako dobru ekipu, sjajne igrače, dobrog trenera i odlično su organizovani kao klub. Prema mom mišljenju, poslije nas su najbolja ekipa u ligi, uz dužno poštovanje prema ostalim", smatra Željin veznjak, koji je zadovoljan postignutim u protekloj polusezoni.

"Ispunili smo naš cilj, iako nismo bili na nivou na kojem možemo biti. Žao mi je zbog prvenstvene pauze i siguran sam da ćemo na proljeće biti još bolji. Ja i moji saigrači ćemo pokazati da možemo mnogo bolje, ispuniti naš cilj i obradovati naše sjajne navijače", obećao je za kraj ljubimac Grbavice.