Prvi strijelac Plavih za Klix.ba
0

Eldin Adilović: Iskusniji smo i uigraniji od ostalih, zbog toga dominiramo

Piše: Edin Isanović
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Eldin Adilović, napadač tima sa Grbavice i ove sezone svojim pogocima nosio je Plave. Pravio je velike probleme suparničkim odbranama. Postignuti golovi (šest u prvenstvu) dovoljno govore o njegovoj neupitnoj klasi. Gospodar šesnaesterca, uvijek je tamo gdje je lopta.

Adilović u uvodu razgovora za Klix.ba kaže da je zadovoljan svojim i igrama tima, mada, kako naglašava, može i bolje.

"Ostvarili smo ono što smo zacrtali, kako pojedinačno, tako i ekipno. Ja sam opet najbolji strijelac. Ukupno sa kup utakmicama upisao sam i pet asistencija. Svakako, mogu biti zadovoljan. Plan je bio da se ide od utakmice do utakmice. Na kraju smo završili na prvom mjestu. Sarajevo je na startu igralo dobro, ali su kiksali kada je bilo važno. Mislim da smo mi malo iskusniji. Naši rivali nisu mogli podnijeti pritisak prvog mjesta“, podvlači Željina devetka.

Teže je odbraniti trofej

Napadač aktuelnog prvaka dodaje kako njegov tim ima bolji raspored na proljeće, ali da svim obavezama treba pristupiti maksimalno ozbiljno kako bi se stiglo do konačnog cilja.

"Mislim da odmah u početku trebamo iskoristiti pogodnosti i odmaći pratiocima. Tada bi sve bilo lakše. Ipak, uvijek je teže odbrani trofej. Međutim, smatram da nemamo ozbiljnog konkurenta u ligi, mada razlika nije velika. Iskusniji smo od drugih, na okupu smo nekoliko sezone i to je ključ uspjeha“, istaknuo je nogometaš Željezničara.

Adilović apostrofira kako još ne zna da li će ostati u Dolini ćupova i da to zavisi od prvog šefa struke Amara Osima.

"Na kraju prošle sezone imao sam dosta ponuda kvalitetnih klubova. Osim je odlučio da trebam ostati i poslušao sam ga. Već sada se naziru ponude nekih klubova, a da li ću ostati ili ne, zaista ne znam. Ako odem to će biti na obostrano zadovoljstvo“, ističe naš sagovornik.

Osvrnuo se Eldin i na posljednji okršaj Željezničara sa Širokim Brijegom:

"Sve je bilo odlično osim termina odigravanja. Magla je malo pokvarila štimung. Da smo igrali ranije bio bi još ljepši ambijenta, mada je i ovako bilo izuzetno.Naši navijači napravili su atmosferu koja se rijetko viđa na našim terenima. Jug nije odavno bio puniji, a utakmica je bila izvanredna. Usuđujem se reći najbolja u ovoj polusezoni. Široki je najbolja ekipa koja je gostovala na Grbavici. Pokazali su se u pravom svjetlu i publika je imala šta vidjeti".

Bilino Polje najteže gostovanje

Najbolji strijalac Plavih smatra da je Široki Brijeg zaostao u borbi za naslov.

"Tabela pokazuje da će Željezničar i Sarajevo biti glavni pretententi za naslov, ali ne treba ni druge otpisati. No, ako mi budemo igrali na svom nivou samo Bordo tim ima realne šanse da nas prati. Ipak, ako kiksamo onda i drugi mogu da pomrse račune i da se nečemu nadaju. Sve zavisi od nas“, kaže Adilović.

Kao najteže gostovanje u Premijer ligi Adilović je potcrtao Bilino Polje.

"Protiv Čelika je bilo teško igrati. I dok sam nastupao u dresu crveno-crnih teško smo na kraj izlazili sa Željom. Sa Sarajevom je bilo lakše. Mi smo slavili ove sezone u Zenici i stigli do zlata vrijednih bodova. To je bila prekretnica polusezone“.

Na kraju je podvukao pozitivna i negativna iznenađenja.

"Rudar Prijedor i Slavija su igrali izuzetno dobro, dok sam više očekivao od Čelika, Veleža, pa čak i Širokog Brijega“, zaključio je naš sagovornik.