Lijevi bek Zmajeva
19

Bekić: Izgarali smo na terenu protiv SAD-a i Meksika, na igrače iz BiH se može računati

Piše: D. B.
Almir Bekić (Foto: AFP)
Almir Bekić (Foto: AFP)
Nogometna reprezentacija BiH je ove sedmice odigrala dvije prijateljske utakmice. U ponedjeljak su Zmajevi remizirali sa SAD-om, dok su u četvrtak minimalno poraženi od Meksika. O tim susretima je za portal Klix.ba govorio reprezentativac i nogometaš FK Sarajevo Almir Bekić.

"Bili smo bolji od SAD-a iako smo na kraju remizirali, a što se tiče poraza od Meksika, smatram da smo pružili otpor jednoj velikoj reprezentaciji koja je sastavljena od odličnih rezultata. Davali smo sve od sebe do posljednje minute, izgarali smo na terenu. Možda je na kraju fizička sprema presudila u korist Meksikanaca", izjavio je Bekić za portal Klix.ba.

Nogometaši koji su pozvani iz Premijer lige BiH u reprezentaciju, kao i oni koji su nedavno napustili domaće prvenstvo, ostavili su pozitivan dojam. Jedan od boljih na terenu bio je upravo Bekić.

"Smatram da su igrači iz Premijer lige pokazali da imaju kvalitet i da se na nas može računati. Meni je poziv stigao ponovo nakon Kirin kupa i zaista mi mnogo znači te mi je motiv za daljnji rad. Važno je da nastavim dobro igrati u klubu, a ako dobijem novi poziv, to će biti nagrada za moj rad", rekao je naš lijevi bek.

Igrači su zadovoljni radom novog selektora Roberta Prosinečkog.

"Utisci su zaista odlični, sa selektorom smo puno radili na dodavanjima bez izbijanja lopte. Promjene su vidljive i nakon ovog kratkog perioda", završio je Bekić.