Očekuje utakmicu s Thunom
0

Begović se nada nastavku niza bez primljenog pogotka

Totalsport
Asmir Begović
Asmir Begović
Bosanskohercegovački golman Stoke Cityja Asmir Begović izrazio je nadu kako će sačuvati svoju mrežu čistom i u dvobojima 4. pretkola Evropske lige protiv švicarskog Thuna.

Stoke je u 3. pretkolu izbacio splitski Hajduk, a Begović je u obje utakmice bio na visini zadatka i nijednom nije morao vaditi loptu iz gola. Engleski je klub u oba dvoboja slavio s 1-0 i sada ga još jedan korak dijeli od plasman u fazu takmičenja po grupama. Uz to, Stoke je bez primljenog gola završio i ogled 1. kola Premierlige protiv Chelseaja (0-0), tako da je 24-godišnji bh. golman završio čiste mreže svih 270 službenih minuta ove sezone.

"U defanzivnom smo dijelu igre dosad bili sjajni, tako da i u okršaje protiv Thuna ulazimo s vjerom u novu dobru partiju. Bit će teško, svjesni smo toga. U evropskim takmičenjima nema lakih suparnika. Thun je trenutno u formi, ali i mi smo puni samopouzdanja. Pobijedili smo vrlo dobri Hajduk s ukupnih 2-0, osvojili smo bod i protiv Chelseaja, a sada želimo nastaviti u istom ritmu i u Švicarskoj", rekao je Begović za službenu klupsku web-stranicu.

"Fantastično je biti dio ovakvog takmičenja, to je ono o čemu sanjaš još od mladosti i stoga je jasno da želiš odigrati što je više utakmica moguće", zaključio je Begović.

Utakmica u Thunu igra se u četvrtak s početkom u 19.30 sati.