Premiership
28

Begović sačuvao mrežu u Watfordu, Tottenham i Everton slavili minimalne pobjede

Piše: N. K.
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Nogometaši Tottenhama pobijedili su na Wembleyu u okviru osmog kola Premiershipa ekipu Cardiffa rezultatom 1:0.

Spursi su tako potvrdili izlazak iz krize budući da im je ovo treća uzastopna pobjeda, dok je Cardiff upisao i peti poraz u nizu.

Gol odluke pao je još u osmoj minuti utakmice kada se Dier najbolje snašao u srcu šesnaesterca gostiju. Obje ekipe do odlaska na odmor imali su nekoliko sjajnih prilika za postizanje gola, ali su se istakla oba golmana. U nastavku je Tottenham apsolutno dominirao, ali jednostavno nije bilo rješenja za fenomenalnog Etheridgea na golu Cardiffa.

Jedan od derbija kola odigrali su Leicester i Everton, a gosti su uspjeli osvojiti sva tri boda na King Poweru. Richarlison je prvo doveo goste u vodstvo, a Ricardo Pereira je poravnao pet minuta prije odlaska na odmor. Veliki hendikep za domaće bio je isključenje Morgana u 63. minuti, a to je iskoristio Sigurdsson pogodivši za 1:2 u 77. minuti.

Bh. reprezentativni golman Asmir Begović uspio je sačuvati svoju mrežu na gostovanju Bournemoutha kod Watforda i velike pobjede rezultatom 4:0.

Wolves je savladao Crystal Palace u gostima minimalnim rezultatom 1:0, dok su Burnley i Huddersfield podijelili bodove (1:1).

Tabela: