Bivši član Plavaca
61

Begović: O Chelseaju mogu reći samo najbolje, Džeko bi se odlično snašao

Piše: D. B.
Asmir Begović (Foto: EPA-EFE)
Asmir Begović (Foto: EPA-EFE)
U posljednjih nekoliko dana se intenzivno špekuliše o prelasku kapitena nogometne reprezentacije BiH Edina Džeke iz Rome u Chelsea, neki smatraju da bi to bio dobar potez, drugi vjeruju da treba ostati u Rimu, a oni koji dobro poznaju našeg Dijamanta ističu da može igrati na vrhunskom nivou bez obzira na klub u kojem se nalazi. Među njima je bh. reprezentativni golman Asmir Begović, koji je bio član Chelseaja prije nego je prešao u Bournemouth.

Begović je bio član Chelseaja od 2015. do 2017. godine, a iz ovog kluba nosi pozitivna iskustva te je ostao u kontaktu s većinom igrača. Od velikih igrača i velikog kluba se manje i ne očekuje.

"O Chelseaju mogu reći samo najbolje, veliki je to klub koji nudi vrhunske uslove za rad i u kojem se osjećate da imate baš sve što vam je potrebno. Naravno da sam ostao prijatelj s mnogima, moja porodica i dalje živi u Cobhamu, gdje je i trening centar Chelseaja", izjavio je Begović za portal Klix.ba.

U jeku špekulacija o veoma mogućem transferu Džeke iz Rome u Chelsea naš sjajni golman nije želio govoriti da li se Edin treba vratiti u Englesku ili ne, ali je siguran da bi se itekako dobro snašao.

"Teško mi je govoriti o tome, svaki igrač ima svoje iskustvo i svoj put, previše je toga što može utjecati da bi se tako jednostavno govorilo o tome šta neki igrač može. Ono što ja znam je da je Edin sjajan igrač koji se dokazao u Engleskoj, ali i u Bundesligi i Seriji A. Gdje god je igrao, postizao je golove i igrao dobro, a to je najvažnije. Kvalitet uvijek izađe na površinu i zato vjerujem da bi se Edin odlično snašao u Chelseau, ali i bilo kojem drugom klubu, jer jednostavno je takva vrsta igrača", jasan je bio Begović.

Begović je upisao 33 nastupa za Chelsea, a na deset utakmica je sačuvao mrežu netaknutom. Također, s Plavcima ima jednu titulu prvaka Engleske iz 2017. godine.